Vídeo: “Volem que siguis el nostre amic”

Neix l’Associació d’Amics d’Estela

L’entitat té com a objectiu implicar, socialment i econòmicament, particulars i empreses en el dia a dia de la Fundació Estela per a la Discapacitat
El Col·legi de Periodistes de Tarragona ha acollit aquest matí la presentació de l’Associació Amics d’Estela, una entitat que neix amb l’objectiu d’implicar socialment i econòmicament empreses i particulars de la ciutat en la vida de la Fundació Estela per a la Discapacitat, gestionada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.
La Fundació Estela per a la Discapacitat és una entitat que es dedica a l’atenció de persones amb discapacitat, des de la infantesa fins a la vida adulta, desenvolupant projectes i activitats que ajudin a millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.
A la presentació hi ha assistit el doctor Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Joan Aregio, president de l’Associació Amics d’Estela, i Elvira Ferrando i Jordi Viñolas, vocals de la junta directiva de la nova associació. Han estat acompanyats per representants de diferents empreses i entitats que li donen suport, com ara Repsol, Basf, Gimnàstic de Tarragona, Nàstic Genuine i Todos en Azul. També hi han estat presents usuaris i monitors de la Fundació i representants de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.
Joan M. Adserà ha destacat la tasca realitzada, des del seu naixement, per la Fundació Estela per a la Discapacitat, «una iniciativa impulsada per gent de la ciutat que, en aquell moment, no tenien cap més manera de tirar endavant la seva situació familiar que implicar i sensibilitzar la societat d’aleshores, que vivia d’esquena a la realitat de les persones amb discapacitat». Adserà ha afegit que, «la Fundació Estela ha contribuït, al llarg de més de quaranta anys, a normalitzar i integrar aquestes persones en la vida de la ciutat i per això cal aplaudir la iniciativa de crear aquesta associació, que pretén implicar-hi encara més la societat tarragonina».
Elvira Ferrando, vocal de la nova entitat, ha destacat que «l’associació vol ser un espai per donar visibilitat i suport econòmic a la Fundació Estela perquè puguin fer realitat diferents iniciatives com ara desenvolupar serveis i tecnologies que donin resposta a les noves necessitats de les persones amb discapacitat i els seus familiars i cuidadors; realitzar activitats de lleure, promoure l’esport, dinamitzar el Casal com a eina de conciliació laboral, o activitats terapèutiques com la canoteràpia o la musicoteràpia, entre moltes altres». «És una entitat plena de caliu i altruisme integrada per persones voluntàries que estimen el projecte de la Fundació Estela», ha conclòs Ferrando.