VIDEO – L’Escola Estela participa en l’acte del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

L’Escola Estela ha  participat en l’acte del DENIP  (Dia Escolar de la No-violència i la Pau), el 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. Aquest és un acte organitzat dins del projecte d’Educació per la Pau, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón, amb el suport i la participació de la conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona –Projecte Educatiu de Ciutat Amiga de la Infància–; de la conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona, de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, de la Diputació de Tarragona, i gràcies a la implicació i el treball de les escoles 12 escoles participants.

Aquest projecte, que enguany assoleix la sisena edició, s’ha desenvolupat i consolidat en el marc de l’Educació per la Pau, promovent propostes de col·laboració amb el treball a les aules que es realitza durant el primer trimestre del curs, en un procés educatiu que culmina amb la celebració conjunta del DENIP al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Aquest any es va decidir que el tema a treballar seria «La convivència s’aprèn». Entre les escoles participants s’ha fet la cadena de la convivència en què cada centre ha fet d’amfitrió d’un altre i a la vegada ha estat convidat per una escola  diferent. Tota la documentació gràfica d’aquesta trobada s`ha  reunit en un únic document visual que ha format part del programa DENIP 2018.

El centre Estela va tenir convidat un grup del C.E.E Sant Rafel. Es van fer jocs esportius (barrejant tots els participants), es va compartir esmorzar i es va fer una cadena amb els noms de tots els alumnes damunt d’un cor de color groc (color de l’alegria), perquè compartir i fer nous amics ens fa sentir millor.

Un grup de l’Estela va ser convidat al col·legi de Pràctiques i van ser rebuts per uns alumnes molt implicats, que van cantar la cançó de John Lennon Imagine.  Després van estar jugant una estona, es va explicar un conte i es va guarnir un arbre de Nadal amb bons desitjos. Per finalitzar van  trencar unes pinyates i van berenar tots junts. «La cadena de la convivència» ha estat una experiència molt positiva.

Esperem continuar treballant pel respecte i la tolerància. Hem de treballar cada dia per una convivència millor.

VIDEO

Aquest video és l’actuació conjunta de les escoles d’Educació especial Estela, La Muntanyeta, Sant Rafel i Solc en l’acte conjunt del Dia Escolar de la no violència i de la Pau, en el Palau Firal i de Congressos de Tarragona.  El títol de l’actuació és “El tren del temps”. Un projecte de música a l’educació especial MiraSona sota la direcció de Ricardo, Alba i Josefina Ramon de l’Escola Municipal de Música de Tarragona i responsables del projecte. Amb la col·laboració especial del cos de dansa dels alumnes del Servei de Teràpia Ocupacional de Solc. De l’escola Estela participen els alumnes de l’aula 3 acompanyats de les professores Mar i Rosa.