L’oci i la cultura, eina per a la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual

A la Llar Residència Estela de la Xarxa Santa Tecla, on en aquests moments viuen 32 persones amb discapacitat intel·lectual, es dona molta importància a la part lúdica i cultural de la ciutat, per tal de treballar la integració social, l’autonomia personal, l’autoestima i el creixement personal de les persones que s’atenen i, per tal d’afavorir la seva integració en la comunitat, es fan sortides lúdiques i culturals. Cal dir que les activitats que es planifiquen sorgeixen dels mateixos nois i noies de la llar, que decideixen quines activitats s’han de fer durant el mes a través d’assemblees que es realitzen de manera quinzenal amb els treballadors de la llar.

Entre les propostes dels usuaris i usuàries sempre destaquen anar al cinema, menjar en algun restaurant, anar a la discoteca, anar a PortAventura, visitar l’amfiteatre romà de Tarragona i anar a les festes dels pobles i, sobretot, a les principals de Tarragona (Sant Magí i Santa Tecla).

Festa d’estiu

Una de les darreres activitats lúdiques es va fer al mateix servei de la llar per tal de donar la  benvinguda a l’estiu amb totes les famílies i amics de les persones ateses, amb la finalitat que els nois i noies que viuen a la llar convidessin qui ells volien a casa seva. Aquesta esdeveniment es realitza tots els anys quan els residents finalitzen els serveis formatius i inicien períodes de vacances o de colònies.

La festa es va allargar fins a les deu del vespre i va estar amenitzada pel Dj Ismael Cantos, que també va actuar de manera altruista amb el servei de la Llar i va fer que tothom ballés fins al final. Per a mostrar-li el seu agraïment els nois i noies li van regalar una placa de l’«estrella de la fama» personalitzada.

També van gaudir molt amb el photocall per poder realitzar fotografies i del berenar-sopar que s’havia preparat per a tothom. Cal dir que la festa va ser tot un èxit i tothom va gaudir molt de cada moment.